Seans


17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bugünkü Hisse Önerilerimiz( ETİ YATIRIM)

Merkel – Sarkozy görüşmesinden kısa vadede piyasaları tatmin edecek kararların çıkmamasını göz önünde bulundurarak IMKB-100 endeksinin seans açılışına 53.950 (-145 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.

Dün sabah Almanya`da yayınlanan büyüme verisinin tahminlerin oldukça altına gelerek hayal kırıklığı yaratması ve önceki datanın da aşağı yönde revize edilmesi global borsa endeksleri üzerinde gün boyunca satış baskısı kurdu. Ayrıca, gün içinde ABD`de yayınlanan konut başlangıçları, sanayi üretimi ve KKO gibi verilerin tahminlerden bir miktar iyi çıkmasının yanı sıra Fitch`in ABD`nin kredi notunu teyit etmesi bu satış baskısını %3`lerden %0.5`lere kadar düşürse de, ABD ve Avrupa borsalarının ekside kapanmasını engelleyemedi.

Hatırlanacağı üzere, dünün en önemli gelişmesi Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy`nin yaptıkları toplantı oldu. Piyasa katılımcıları toplantıdan olumlu bir şey çıkacağını düşünmese de bir umutla toplantı sonrası alınan kararları beklediler.

Bu doğrultuda, tahminlere paralel şekilde ortak tahvil çıkarılması ve EFSF`nin kaynaklarının arttırılması hakkında karar alınmazken, bunun yerine Eylül ayından itibaren finansal işlemlere vergisi getirilmesi, Euro`yu korumak üzere Euro Bölgesi Ekonomik Konseyi`nin kurulması, üye ülkelerin finansman dengesini taahhüt etmesi ve bunu 2012 yılı yaz dönemine kadar anayasalarına yazmaları kararları alındı.

Bu kararlar, denk bütçe ve daha iyi ekonomi yönetimi çerçevesinde uzun vadeli toparlanmayı sağlamada piyasa oyuncularının beklentilerini karşılamadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle, piyasa katılımcılarının kararlardan kısa vade için hoşnut kalmadığını görmekteyiz.

IMKB`nin 48.600 seviyesinden verdiği tepkide ve/veya 60.000`lerden başladığı düşüşte yabancı payının ağırlıklı olarak ters yönde hareket ettiğini gördük ve bu durum halen bu seyrini koruyor.

Yükselişlerde düşmeye devam eden yabancı payının %61.7`ye gerilemiş olmasına da bağlı olarak hafta başından bu yana söylediğimiz “ufak çapta hisse azaltmakta fayda var” görüşümüzü koruyoruz.

Destekler: 53.200 - 51.800 – 50.500 - 48.000

Dirençler: 54.000 – 54.400 – 55.500 



Bugünkü Hisse Önerilerimiz TKFEN, TUPRS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder